fredag 27 februari 2015

HD-röntgen och veckan som gått!

I Måndags åkte jag, Hugo och Stina till Djurås för Höftledsröntgen på Hugo! Allt gick jätte bra, Hilding (veterinären) tyckte Hugo va jätte fin och när första röntgen plåten visades sa Hilding: Kanon höfter med ett brett leende! Då kunde matte pusta ut :)
Medans syster Iris och kompisen Macey röntgades åkte vi och handlade lite och sedan vart det fika hos Bästa Eva :)

Redan på onsdag hade det kommit ut på skk hunddata och det va bästa tänkbara resultat :) A-höfter på alla 3 hundar som va in på måndagen :) Helt underbart :)

På onsdagen pluggade jag hela dagen förutom när jag va ute med hundarna en vända och kollade 2 perioder hockey!

Igår var jag på mitt första tabata pass (effektiv träning) och det va väldigt roligt samtidigt som det va bland det drygaste jag gjort, haha! Nära på att svimma där ett tag :p

Känns inte så mycket idag men har inte tordas röra mig så mycket heller, haha!

Idag kommer nog min och pojkarnas nya tränings cykel, en MTB :D fast jag ska nog lära mig att cykla bättre själv först innan jag törs spänna för hundarna som ska dra och då lär jag nog köpa hjälm och knä/ armbågsskydd ;)

Nu tycker jag att det kan bli slut på det här förbannade blåsvädret så man kan vara ute utan att blåsa bort och frysa!! Inte ens hundarna vill vara ute!

Helgen kommer att bestå av jobb imorgon (delad tur) och så ska Hugo och trimmas på söndag för nästa helg ska vi på utställning :)

Ha det bra och ta hand om er :)

söndag 22 februari 2015

Skön dag i solen ¤

I morse fixade vi det sista med buren så nu är den klar, så nöjd, min sambo han kan han :) 
Såklart fick vi ju lov att inviga buren så vi åkte till morfars stuga och fiskade med Mamma o Pappa :) Pojkarna fick springa lösa och busa i 2 timmar! Dom tyckte det var jätte roligt när vi sprang på flagg ;) 
6 gäddor blev det! :) 

Mamma, Linus, Hugo och Pappa! Molle hade precis blivit fri ifrån kopplet så han hade inte tid att vara med på bild! 

"Vi hjälper dig morfar!" Hjälper =ligga för ;)

"Inget flagg här borta!"

Stugan ♡

Direkt vi kom hem hoppade pojkarna upp i sängen och la sig så jag och Linus tog en promenad till hans mormor och morfar och fikade :) 

Nyss städat akvariet och slog igång tvn medans så jag hade något att lyssna på, det jag glömt va att vi skaffat bättre ljud så när Gandalf och Azog (The hobbit) slogs så höll jag på att tappa hinken med lort vatten i golvet för jag blev så rädd när basen dundrade till bredvid mig, haha! 

Nu håller sambon på med varma smörgåsar och jag bloggar och kollar på :p 

Imorgon blir en spännande dag, då får ni hålla tummarna för Hugo för då står HD röntgen på schemat! 

Ta hand om er ♡

lördag 21 februari 2015

Hugo 1år

Igår (20/2) fyllde vårat charmtroll 1 år ♡
Underbara, goa och tokiga hund, så glad att vi har dig och Molle!  ♡
Tack Eva för förtroendet att vi fick köpa honom! :)


Ska även passa på att Gratulera syster Iris och Bästa Eva som för andra helgen i rad blir BIS 4 på inoff utställning! Så duktiga! ♡

Igår gjorde vi (min kära sambo) klart nästan hela hundburen, ska bara fixa dit "låsen" så det går att stänga grindarna! Bild på resultatet kommer sen :) Ska bli så skönt att ha en riktig och 2 delad hundbur!

Nu ska jag mysa med mina 3 ♡:an :)

måndag 16 februari 2015

En helg i hundens tecken :)

Helgen började med inoff utställning i Gävle! Jag, Hugo, Eva, Iris och Martina åkte och där mötte vi upp Martinas dotter Amanda och hennes norrbottenspetsar :) Först ut va Amanda och Bira och dom vart BIG 2 :)
Sen va det min och Hugos tur, kan ju börja med och säga att ringen va jätte liten, marmor/sten golv som lutade så det va inte lätt att springa, hälften studs och hälften försöka få ut stegen, men han stod fint iaf :) Vi vart slagna av syrran igen som kunde kontrollera stegen bättre än brorsan som vart kallad slyngel av domaren ;) BIM med HP och kanon kritik!
"Maskulin hane, Bra huvud och hals. Stark rygg, väl ansatt svans. Mycket bra bröstkorg.  Rör sig väl för åldern. Mycket trevlig helhet. Välvisad!"

Medan vi väntade på Iris BIG final kom Ann-Sofie och Christer så det vart kramkalas och massa trevligt prat :) Så roligt att träffa dem när vi inte setts sedan September :)
Iris vart BIG 1:a så medan vi väntade på BIS finalen så hade vi pepptalk och mys med Iris ;)

Iris och Eva slutade som BIS 4:a :) Så duktiga! Så dom får ni passa er för i ringen :)

Kanon trevlig dag med det bästa sällskapet, Tack alla inblandade ♡

Vart en väldigt tidig kväll då jag va helt slut och fick migrän!

Söndagen bestod av Springerklubben Gävle/Dalas årsmöte/styrelsemöte i Falun, Där jag blivit suppleant :) Trevligt möte och trevliga människor! Fick krama på Marie som jag heller inte sett sedan september :) Hon och Xit vann fina priser, om jag inte minns helt tokigt var det Årets allround springer och Årets Bruks springer, Stort Grattis :)

Tusen Tack Bästa Eva för att du orkar med mig och att jag får följa dig överallt ♡ Längtar tills våran Gotlands tripp :)

Idag har jag trimmat Molles öron och hals så nu ser han ut som en springer och inte ett troll ;) min fina pojke ♡
Mina ögonstenar ♡

söndag 8 februari 2015

Vilket år detta kommer att bli :)

Ja, det verkar som om det här året kommer att bli toppen :)

Börjar med att berätta lite om spark/drag turen i Torsdags, Pojkarna börjar förstå bättre och bättre och det är så roligt! Dom sprang på riktigt fint, något stopp vart det men inte alls som dom två första rundorna! När dom sprang på som bäst ser jag en av våra grannar ute o går med sin tik (som för övrigt löpte) så jag började att försöka stoppa grabbarna för jag såg att dom fick syn på dem, men det gick inge vidare utan det gick fortare o fortare och jag försökte bromsa men gick inge vidare utan det slutade med att jag o sparken vurpade så jag slog knät i backen och tappade sparken och Molle o Hugo fortsatte i full fart med sparken släpandes bakom sig mot stackars Christina o Ebba..Ebba brydde sig inte om dem och Christina va mest orolig över hur det gick för mig! Just när jag small i backen gjorde det gris ont men sen gick det över lika snabbt igen och vi fortsatte dom sista 600 metrarna hem i lagomt och fint tempo! Men väl hemma så kännde jag att det inte va nå vidare med knät, kunde inte böja på det utan att det gjorde ont i hela kroppen :(
Men jag va så stolt över killarna som va så duktiga före o efter "incidenten" att just då va det värt det :)

På Fredagen va jag o Hugo till Sifferbo till Eva för att trimma Hugo som ska på sista valp utställningen med syrran på alla ♡:ans dag :) Han vart som vanligt jätte fin och jag är riktigt imponerad av Eva som orkar/har tålamod att trimma klart honom när han krånglar! :) sen fick Hugo busa lite med syrran o Nova!

Han är allt bra fin min lilla pojke ♡ 

Min stora pojke är oxå väldigt fin ♡ (bild ifrån ett tillfälle i sommar!) Blir så arg när han fått en extra tand som ställer till det på utställnings fronten :( men han är min ögonsten iaf ♡

Så till dom spännande sakerna som händer i år! :) 
*Några utställningar inplanerade med Hugo, en av dem är 2 dagars utställning i Gotland med Eva! Kommer bli hur roligt som helst!
*Husse ska gå anlagsprovet i viltspår med Molle, så fort snön gått bort :)
*Göteborg på One direction i Juni med Peter där vi ska bo på Scandic i master sviten :p
*Så har jag o Älsk börjat planera våran första utomlandsresa tillsammans som även är min första utomlandsvistelse! :)
* Funderar även på en helg uppe i stugan i Idre med mina pojkar innan snön försvinner :)
* jag blir klar Undersköterska :)

Ja, det blir bara bättre och bättre med allt känns det som :) ♡

tisdag 3 februari 2015

Polarhundsmästerskapen och kickspark!

I Söndags for jag o Peter iväg för att hämta Sofia i Orsa och kolla på polarhundsmästerskapen!
Ja, vet inte vart jag ska börja, haha! Verkligen en upplevelse att få vara där och se alla taggade hundar som skriker, skäller o ylar och bara vill iväg, se hundarna göra det dom är avlade för :)
Jag fick även äran att hjälpa Ulrica Öhman som Sofia var handler åt och lära mig en massa :)
Ulrica o malamuterna hamnade på silver platsen :)


Skulle vara riktigt roligt att se fler tävlingar :)


I går fick pojkarna härja i snön och i ett försök att göra av med lite överskottsenergi ;) Inväntade Kicksparken som skulle komma någon gång mellan 9-12, den som väntar på något gott väntar alldeles för länge eller hur va det?! Haha!
Tillslut vid 12.45 kom äntligen lastbilen och lämnade den! Tog in den och satte ihop den sen skulle jag ut och prova den och nya tvillingkopplet! Gick ju inte direkt jätte bra, tvillingkopplet gick sönder nästan direkt så Molle sprang lös bredvid så det va bara att vända.. dessutom va jag på lite halvkasst humör så jag tänkte att det va lika bra att strunta i det då!



Idag va jag till Sjukgymnasten och fick erkänna att jag varit lite lat med att göra övningarna men ändå tyckte hon att det verkade som att nacken blivit lite starkare så det va ju bra :) Så den här gången satt vi upp ett mål, jag ska gå ner 5kg tills nästa gång vi ses om 7 veckor så då måste jag ju träna :) är lite skönt att ha mål att sträva efter, då kan man inte vara så lat :p
Efter det följde jag med Lisa o Jack till veterinären för Jacks 1års vaccination! Han va så duktig så :)
När jag kom hem satt jag mig och sydde ett eget starkare tvillingkoppel medans hundarna sprang av sig på gården!
Sen for vi ut på en liten tur, det gick lite bättre än sist, inte lika mycket nosande på sidorna, inte lika mycket bus ifrån Hugo och inget trassel med linorna/linan! Var riktigt roligt! :)
Med träning tror jag det där blir riktigt bra :)
Det jag vart mest stolt över va att när vi kom till en liten korsning och jag ropade "höger" samtidigt som jag va beredd på att tvärnita och parera åt andra hållet så slickar dom höger kanten och va huur duktiga som helst! :) fick lov att stanna o ge dom godis, haha!
Nu ligger dom däckade i sängen efter lite massage :) så nu ska jag passa på att göra lite sysslor!
Ha de bra :)