tisdag 30 december 2014

Året 2014 :)

Året 2014 började kanon, vaknade upp i Fjätvallen (Idre) med mina favoriter (Linus,Molle, Lisa och Martin)! Där vi åkte skoter, Molle fick busa i snön, spelade spel, badade bastu och bara njöt av det vackra vinterlandskapet! :)


Bästa Sara va hemma och hälsade på under jul o nyår så vi umgicks mycket med henne oxå :)

Den 20/2 föddes våran Hugo ♡ på kennel Wilmio's :)

15-16/3 var vi hos Bästs Ann-sofie, Christer, Ture och Wille och hälsade på, hade det jätte mysigt, åt god mat, va på utställning och gick långpromenad :) 
Molle och Pappa Ture ♡

21/3 va jag o Mia hem till Bästa Eva på valpmys, då va Hugo och syskonen 4 veckor och då visste vi inte att lilla Hugo skulle flytta hem till oss så småning om :) 

Den 23/3 fick jag en väldigt rolig och trevlig överraskning då svågern och min kära vän Lisa kom hem med lilla Jack som inte är så liten längre ;) 

17-20/4 Följde jag o Molle med Pappa och Maja upp till Fjätvallen och firade Påsk med släkten och hade det väldans trevligt :)

Jag och Molle har gått 2 kurser i rallylydnad, Molle tycker det är jätte roligt och vi har fått bättre kontakt, få se om vi törs oss på någon tävling eller hur vi gör ;)
litet collage på det härliga gäng vi tränat med :) 

8/7 flyttade lilla Hugo hem till oss då 4 och en halv månad gamal ♡

25-27/7 Åkte Linus, jag, Molle, Hugo, Maja och Pappa upp till Fjätvallen på mini semester där karlarna passade på att fiska och jag, Maja och hundarna gick promenader och myste :)

Så har vi varit på inoffutställningar med pojkarna där Hugo slagit till med bästa resulatatet och blivit HP,BIR o BIG 3 :) 2 gånger har jag och Hugo fått äran att vara med i Wilmio's uppfödargrupp där vi blivit BIS 2, båda gångerna :)

20/9 for jag, Linus, Lisa, Stina, Peter och Martin till Järvsö zoo! Väldigt trevligt synd bara att djuren inte riktigt ville visa sig :)

5-7/12 var jag och Peter iväg till stockholm och gick på Idolfinal men främst för att se One direction ;) En kanon resa där vi vart väl omhändertagna av Peters syster Malin och hennes Johan, fick leva o åka lyxigt! Verkligen en oförglömlig resa! :) 

Det va några av höjdpunkterna 2014, har även hänt massa andra roligt :) Jag har fått nytt vikariat, vi har renoverat uppe, nere i hallen och i sovrummet, vi har lagt viltspår åt Molle, Hugo och Jack, varit ute i skogen, några roliga fester och jag har fått mig en underbar vän/uppfödare i Eva ♡ 

Nu ser vi verkligen fram emot 2015 där det kommer stå många utställningar på schemat (iaf för Hugo, beror på hur Molle ser ut i pälsen eftersom ligist lillebror friserar honom,haha!) Förhoppningsvis ska jag o Molle (troligtvis Hugo oxå) tordas oss på att tävla rallylydnad nybörjarklass och så ska pojkarna få gå iaf anlagsprovet i viltspår! :) förhoppningsvis klarar jag att gå ner dom där 15kg i vikt så jag får hjälp med ryggen oxå! Och ännu en höjdpunkt, Göteborg och en hel konser med One direction med Peter :D 

Ha det bra allihopa och var rädda om varandra och imorgon tar vi steget in i 2015 :) ♡

söndag 28 december 2014

Inoffutställning i Mora !

Imorse ringde klockan tidigt, upp och ge hundarna mat, ut med dom, klä på mig och Hugo sen åkte vi och hämtade Emily o Zaga för att åka till Mora på utställning :)
Molle fick ha ensamtid med husse vilket uppskattades!! :)

Väldigt kall men lyckad dag! Först in i ringen va Hugo som tydligen ätit studsbollar till frukost ((hoppade sig fram i ringen)) men stog jätte fint och fick fin fin kritik ((10 månaders hane full av bus, mycket bra storlek, huvud med bra propotioner, fint uttryck, bra hals, välkroppad m bra ben o tassar, rör sig bra fast busigt, bra päls o färg!)) HP och väntan på BIR final där syster Iris vann bland tikarna och syskona bus fick tävla om BIR & BIM där syrran Iris slog Hugo! Jag är jätte nöjd för nu fick vi lite revanch sedan förra utställningen ;)

 Efter det så gick vi in med Iris, Hugo och moster Malva i uppfödargrupp där vi fick HP och gick vidare till BIS! :) Efter det va det Zaga o Emilys tur som va jätte duktiga och fick HP och fick tävla i BIR & BIM där dom oxå slutade som BIM med fin kritik :) ((bra så vi slapp va osams påväg hem,haha!))
Frusna o hungriga gick vi och köpte lite mat i väntan på att se Iris i BIG finalen ((där hon slutade som 2:a om jag inte minns fel!)) Och vänta på att vi skulle få in i BIS Uppfödargrupp! Väldigt roligt när dom hade ordnat bland annat "gubbe med hund" och "roligaste/finaste julhund/utklädnad" ! Lång och kall väntan som faktiskt var värt att vänta på, Wilmio's uppfödargrupp slutade som BEST IN SHOW 2:a ♡
Inget kanon kort då kameran inte ville ta kort i ridhus :p Anki o moster Malva, jag o Hugo och Eva o syster Iris :)

Nu ligger jag under täcket med mina varma tofflor och båda hundarna på varsitt ben så nu börjar det sticka i låren så värmen är nog påväg tillbaka ;)

Tack alla för en trevlig dag, nu längtar vi till Malungs utställningen den 17:e januari :) där är det inne på dansbanan så där fryser vi nog inte lika mycket! :p

lördag 27 december 2014

Dan före utställningsdagen ;)

Ja, imorgon är det utställnings dax, som vi längtat!! :) iaf jag o Emily ;) hundarna har inte så mycket att säga till om, haha!
Dagen började med jobb till 13 sen bjöd jag sambon på pizza :) efter det slappade vi i soffan ett tag innan jag packade och fixade allt tills imorgon så nu är det bara att slänga på Hugo utställningstäcket och åka och hämta sällskapet imorgon :)

Nu ligger vi framför tvn (sällskapsresan SOS) med varsinn likör 43 m mjölk och varsinn hund på benen! :)

Tycker det kan bli lite mildare ute så man kan träna och vara ute i solen utan att frysa ihjäl!

Ha det bra! Skriver i morgon hur det gick :)

torsdag 25 december 2014

Juldagen!

Nu va det kallt här i Dalarna, -24 står mätaren på..! Har aldrig sett Molle reagerat på kallan när vi varit ute men idag "haltade" han på alla fyra och det va så synd om honom tills jag frågade om vi skulle gå in, då sprang han upp på trappan :p haha! 

Dan före dan före doppare dagen så vart vi väckta av pappa vid 9 som va i järna och jobbade och ville ha sällskap på frukosten sen åkte vi upp till Linus morfars stuga och hundarna fick springa av sig i skogen, efter det så fick pojkarna prova dra ett bildäck med fälg tillsammans, dom va så duktiga så och kämpade på bra :) 
Dan före doppare dagen vart det skogen igen och pojkarna fick busa och springa av sig! Sen vart det lång dag på jobbet för matte där jag skulle göra första kvällen själv, gick väl sisådär, haha! Tur vi har Majliss som alltid ställer upp och hjälper till! ♡ när jag slutat kom jag precis till sista bingon på uppesittarkvällen och som vanligt är man 1nr ifrån :p när vi kom hem så hade Hugo jul pyntat i sovrummet, en kudde som blivit slaktad så det va bomull överallt, haha! Knäppis! ♡

Julafton började med gröt frukost hos svärfar sen for vi till skogen med hundarna som sprang så snön yrde! ;) vid 13.30 for vi till vansbro till mamma, pappa, maja, jakob, hundarna och morbröderna och åt, såg på kalle och öppnade paket! Mamma vet hur mörkrädd jag är så jag fick en jätte fin och bra pannlampa som jag kan ha på mornarna och kvällarna när jag och pojkarna är ute :) sen for vi hem och myste med hundarna innan vi skulle på nästa ställe, Linus mormor o morfar! Där vart vi bjudna på ännu mera mat, paket öppning och frågesport :) jag som alltid är kall om fötterna fick ett par jätte fina och varma tofflor :) trött efter all mat så for jag hem till mina pojkar och vi slog på en film och somnade direkt ;) 

Idag har vi inte gjort många knop då det är så kallt ute, va till Linus farmor och lämnade blommor och glögg sen myst med pojkarna och sett på tv :) 

Nu blir det jobb 2 dagar sen är det inoffutställning i Mora för mig o Hugo och så får vi sällskap av Emily och Zaga :) Längtar!!!!

Någon dag här ska jag sätta mig och skriva ner 2014 års höjdpunkter och så får ni givetvis höra om utställningen :) 
kram på er i kallan!

söndag 21 december 2014

4:e advent

Hej och Glad 4:e advent! 
Igår fick pojkarna prova på att dra igen, Hugo fick fortsätta med crossdäcket men dra längre och på åkern där det va lite motstånd med gräs och snö, han va så duktig så! Molle han fick dra ett bildäck med fälg så han fick ta i lite mer men det vart kanske bara 500-600 meter sedan bytte vi till crossdäcket och gick ut på den plöjda åkern, där vart det lite svårare då däcket fastnade i jordkockorna men han gjorde det jätte bra!! Det syns att dom tycker om det! :) sedan gick vi en vända och efter det vart det bus på gården! På kvällen åkte jag på julbord till äppelbo världshus, jätte god mat och som vanligt äter man sig fördärvad ;) 
Efter det vart det inte många knop, myste i soffan med mina 3 godingar! :) lagomt dryg dag :)


Idag vart det en lång och skön sovmorgon sen en promenad med pojkarna och det obligatoriska buset på gården! Vid 13 åkte jag, pappa och Maja till Floda och hälsade på/firade mini jul hos Farmor o Farfar, 2 av mina fastrar och kusin Emma och hennes Henke var med! Så roligt att träffa alla! (Händer tyvärr väldigt sällan fast vi bara bor 5 mil ifrån varandra!) Mysig liten lägenhet FoF fått där på boendet! 
När jag kom hem var vi och hälsade på Linus mormor o morfar en snabbis sen for vi till svärmor och åt lutfisk (jag o lisa åt kycklig!) Och spelade kort! 
Nu ligger vi här i soffan igen och kollar på pirates 3 :) 
Imorgon ska pojkarna få ut och springa i skogen vid stugan sen kanske få dra lite!! 


Passar på nu att hälsa alla God Jul och Gott nytt år då jag jobbar imorgon och på tisdag sen blir det full rulle på julafton! :)

Kram kram

fredag 19 december 2014

Hej hopp!

Hej! Eftersom bloggen på våran hemsida inte vill fungera längre så får ni läsa om våra (Molle, Hugo, husse och mattes) äventyr och vardag här!

Vi är 2 spralliga engelska springer spaniels på snart 3år och 1år som bor i lilla Dala-järna med våran husse Linus och våran matte Elin!
Njuter ute i solen :) 

I dag fick vi prova våra dragselar för första gången, vi fick dra ett crossdäck bakom oss, vart ingen lång vända men matte ville att vi skulle prova så hon fick se om vi tyckte om det, och det va jätte roligt och vi va jätte duktiga och fick goda köttbullar och mycket beröm :) så hon lovade att vi skulle få dra längre imorgon! :D 


Såhär såg vi ut! Snygga va?! 

Nu ligger vi på varsinn sida om matte i soffan och kollar på en massa pirater som matte tycker är snygga och husse leker/mekar med sin nya leksak (skoter) i källaren! 

Sov så gott ♡ //Molle o Hugo