måndag 27 april 2015

bilar och missad utställning :(

Klockan ringde 3.30 och jag o Hugo va mer taggade än någonsin för utställning, 4.45 slängde vi oss i saaben för att åka mot Sifferbo där vi skulle åka resten av vägen med Eva o Lisa !
När jag kom till Nås (1,5 mil hemifrån) så sten dog bilen och där tog våran utställning dag slut och vi vart bogserade hem :( Arg som ett bi på trasiga bilar och grät så tårarna sprutade för att vi missade utställningen kunde jag inte somna om så jag låg och kollade på blocket efter bil och annat så när klockan va 8.30 ungefär ringde jag mamma så hon och lillasyster Maja kom och hämtade mig!
Vi gick en långpromenad sedan ringde jag på en bil jag sett på morgonen på blocket och den fanns kvar, så vid 11.30 begav vi oss till Mora för att kolla på bil!
Hade grinat, varit så arg och spänd så jag hade fått migrän :p
Bilen såg bra ut, lite rost på bakluckan men det får Linus fixa, dämparna till skuffen va trasiga (köper jag nya på torsdag) och nya sommar däck o vinterdäcken hade gått 1 säsong och en sån bil som jag velat ha länge så det vart bilköp :)
Vi firade bilköpet med McFlurry på McDonalds och där släppte även migränen :)
Är redan kär i bilen och har ägt den 2 dagar ;) haha! Så nu hoppas jag den håller nått år iaf :p
                                 Pärlan ♡

Idag har jag varit och hälsat på Sofia och Husky ligan :) Pratat lite Skit och blivit attackerad av 4 prayor ;) haha!
På eftermiddagen for jag till Vansbro för att visa pärlan för Pappa och lät han provköra! Så vi for till Wassgalen (sommarstugan) och gick med Sally och Skrållan, älskar att vara där, så lugnt och fint!

 När jag kom hem busade jag o grabbarna på gården sen "pimpade" jag bilen lite, haha!


Nu ska jag bara hitta en någorlunda billig dubbelbur att ställa i skuffen så pojkarna har någonstans att sitta :)

Fortfarande väldigt irriterad att jag inte kom iväg till Västerås då de gick så bra för Hugos bror och syster men det kommer fler utställningar, vi ska ju till Gotland om 2 helger :)

lördag 25 april 2015

Trasiga bilar och vänster varv !

Förra veckan började ju sisådär ;)
Skulle åka och trimma Hugo och när jag va påväg hem tänkte jag att om jag handlar här så slipper jag ju när jag kommer hem och svänger in i djurås och går in på ICA, när jag kommer ut vägrar bilen att starta, jippie! Ringer runt och efter ett tag kommer Eva och ska hjälpa mig kabla igång bilen men den vägrar starta ändå så jag och Hugo följde med Eva hem tills Pappa och Linus slutat jobbet och kunde komma med trailern och hämta bilen och oss! Bränsle pumpen som gett sig på pärlan! Men nu är Bettan igång igen som tur va :)
kan ju inte gnälla på att saaben krånglat mycket på 7 år då vi bara fixat den för 2000 kr så ;)
Hugo slapp bli uppställd och fotograferad efter trimningen utan fick leka med syrran istället, va mycket bättre de tyckte han!  


På torsdagen skulle jag besikta legacyn och jag har nog aldrig sett så många punkter som behövde fixas nån gång... "Vi ses nog inte mer med den här bilen!" Säger besiktningsmannen med ett leende och jag ville bara sparka han på knäskålen..
och lill bilen hänger avgassystemet på, haha! Går bra för oss just nu ;)

På Fredagen hade vi avslutningsmiddag alla uskor och lärare! Jätte mysigt och det är så tråkigt att det är slut nu, eller det är ju skönt att slippa plugga men tråkigt när vi i klassen blivit så sammansvetsade!

Söndagen spenderades i Forshaga på SSRK utställning med Eva, Martina och andra goa springer ägare :)
Eva och Hugo kom 2:a i juniorklassen med Excellent och kritiken löd:
"Vänligt väsen! Mycket bra storlek o typ. Bra huvudmodell. Behöver få något mörkare ögon. Bra öron. Ännu för öppen o fram skjuten skuldra för det ger en för brant övergång mellan hals o rygg o för kort steg i fronten. Bra bröstkorg.  Tillräcklig benstomme m fina tassar. Låg fin has. Tillräckliga vinklar i bakstället. Mycket vacker päls med korrekt struktur!"

Det gick bra för damerna vi hade med oss oxå, Iris 2:a m CK och Macey 4:a m Excellent i juniorklassen i Öppenklassen vann Gloria m CK o Mary 2:a m CK :)
I bästa tik vart Gloria 2:a med reserv Cert och Iris 4:a :) duktiga tjejer!! ♡
Tack för ännu en rolig dag flickor :)

I onsdags vart det utställningsträning i solskenet med Hugo, Zaga o Tudor :)
tyckte faktiskt Hugo skötte sig bra, det är jag som behöver längre ben så jag kan ta ut stegen bättre ;)
Finaste Hu ♡

"Tant" Elins godbit, Tudor !♡

Fina Zaga som idag debuterat på officiell utställning med VG och bra kritik :) Grattis ♡
På vägen hem vart jag stoppad av polisen, fick blåsa o visa körkort, även lite klagomål på legacyn men slapp böter! Jag ska nog sluta köra bil/ha något med bilar att göra 😂 haha!

Nu väntar vi på husse så ska vi ut och lägga varsitt spår åt pojkarna och imorgon ska Hugo springa vänster varv igen i Västerås med matte som handler, så håll tummarna för oss :)

söndag 12 april 2015

utställning och lydnadskurs !

Helgen började med inofficiell utställning i Ludvika på lördagen!
Malin, Tudor, Emily och Zaga kom runt kvart i sju så packade vi iordning i bilen och for mot Ludvika, Malin var snäll och körde när jag är så fjantig ;)
Väl där mötte vi upp Eva, Elisabet, Mia och Johanna :)
Först in i ringen va lilla "Nisse" som vart BIR m HP :)
Sen skulle ju vi andra in ungefär samtidigt som vanligt, Zaga vart 2:a bästa tik med HP och fin kritik, Malin vart BIR m HP, Mia o Walter och Johanna o Tilly lika så :)
Så va det Hugo som skulle in i bästa hane o vi fick springa 100 varv kändes det som ;) men tillslut vart Hugo 2:a bästa hane med HP, det Hugo åkte på va tydligen att han hade för långa kinder annars va han väldigt bra!
kritiken:
"Välbalanserad helhet, bra huvud, välansatta öron, bra ögon, fin överlinje. Välkroppad för ålder, bra längd på bröstkorg, moderat vinklad, bra bakställ med rejäl lårbredd, stabila hasor. Vacker päls, rör sig mycket bra, välpresenterad!" 

Sen va det Novas tur att gå in i ringen mot "moster" Malva där Malva vart 2:a och Nova 1:a och i BIR o BIM vart Nova BIR :)

Om jag inte minns fel va det Malin o Tudors tur att in i bäst i grupp sen, där dom vann gruppen :) 


Nova vart oplacerad i gruppen men Anki o Wilma vart BIG 2:a!
Tudor vart oplacerad i BIS finalen men han skötte sig jätte bra och de va så roligt att det gick bra för dem :)

Efter en trevlig dag med trevligt folk i Ludvika så for vi nöjda hemmåt! :)

Älsk bjöd mig på restaurang på kvällen sen hälsade vi på mamma, pappa, syskonen o hundarna en sväng! Efter vi kom hem vart det inte många knop :)

Idag har det halft blåst storm här men jag o Molle trotsade och åkte på lydnadskurs medans Hugo o husse gick en promenad!
Molle va riktigt duktig stundvis, han har fått lite svårt att fokusera på mig och ska hela tiden leka med dom andra hundarna men idag gick de faktiskt bra! Lite kontakt övningar och inkallning vart det på träningen! Första inkallnings tillfället sprang han o hälsade på en annan hund men så provade jag att ta fram visselpipan och då kom han till mig direkt :)

Trodde inte han skulle bli trött men direkt han kom hem så slängde han sig i sängen där han legat nästan hela eftermiddagen :p
            Mattes stora prins kan om han vill ♡

Mattes mys prupp ♡ 

I morgon ska jag följa Linus faster o deras hund till veterinären, på tisdag ska vi till sifferbo för frisering till helgens utställning i Forshaga och på torsdag får vi hem nya madrassen till sängen eftersom lilla prinsen tuggat upp den vi har nu! Billigt med hundar ;)  

Ha de bra ♡

torsdag 9 april 2015

Dunder förkyld..

Ja, det vart jag efter Kista.. typiskt! Började med hals ont och örvärk i måndags och nu hostar jag och har feber.. snälla låt mig vara frisk tills på Lördag, vill inte ställa hund och hålla på att hosta ihjäl mig och tok flåsa efter 2-3 steg ;)
Tur man har staket runt gården så pojkarna kan roa sig bäst dom vill medans matte sitter och kollar på i en solstol ;) haha!

Vi har även följt trenden och köpt nya hurtta limited edition 2015 y-sele ;) tog storlek 70 först men då va den alldeles för stor runt halsen men lagom runt magen så då beställde jag storlek 60 istället och dom satt kanon, kanske lite trång runt magen istället men det har vi ordnat :)


Tyckte verkligen om färgen på dom :) Men kom inte riktigt överens med fästet fram men det kanske är en vane sak?! Iofs drar dom ju inte så mycket så det behövs men ville prova :p 

idag har jag varit och myst med "hemliga uppdraget" jag skrev om för 2 veckor sedan, hoppas jag snart kan lägga ut lite bilder och berätta ;) 

Nej, nu ska jag mysa med mina lång öron ♡ 

söndag 5 april 2015

Kista mässan / Svensk vinnar utställning!

I Lördags ringde klockan 2.45, lite tidigt men är man galen så är man ;) 4.30 va jag o Hugo i Sifferbo hos Eva och vi begav oss mot första stoppet Borlänge för att hämta upp Martina, Mary, Anki och Malva!
Va inte så trött som jag trodde jag skulle vara men när det bara va 3 mil kvar till Kista började mina ögonlock bli väldigt tunga! Men väl framme vid mässan så vart jag pigg igen :)

Kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur stort detta va och hur många hundar och människor som va där och då va vi bara där på Lördagen :p
Vi va framme i god tid så ingen stress, det va skönt!
Hugo sköter sig så bra, är så stolt över honom! Nya miljöer flera helger i rad, nya hundar att dela bur med,människor och hundar som springer förbi och hundar som nosar på buren och han ligger där hur cool som helst :)

80 springer anmälda och i Hugos klass (junior hanar) va dom 14 st, han ville ha sten koll vart matte var men skötte sig jätte bra och sprang på hur fint som helst med Eva! :) Hugo fick Excellent och vart oplacerad, om jag inte mins fel vart han "bort plockad" som nr 6 så jag är hel nöjd :)
Fin kritik som vanligt min pojk ♡
"Beautiful head piece and expression. Good bone and feet.  Correct couplings. Pleading type all throug. Not always collected but his young. "
"Vart är matte?!"

Nästa på tur ut i ringen va syster Iris som fick samma resultat som Hugo! :)
Sen va det dax för Mary, Gloria och Malva, där mamma Gloria vann Öppenklassen,  Mary 2:a och Malva 4:a :)
I tik finalen fick Gloria ännu ett reserv Cert och jag tror hon vart 5:a ! :)

När springer va färdig dömda gick vi och åt sen vart det att ta ett varv och kolla in alla "affärer"! :)

En sak jag blir väldigt förvånad över är att vissa hund ägare har så svårt att plocka upp bajset efter sin hund, I gången ut fick man sicksacka mellan bajs kluttar :(

Vid 16 tiden så for vi hemåt mot Dalarna :)
Fyra nöjda hundar och den femte ligger i baksätet och sover :) 

Övertrötta skrattade vi så tårarna rann påvägen hem :) Tror nästan jag har lite träningsvärk i magen idag, haha! 
Tusen Tack tjejer för en trevlig dag ♡

Tror klockan va 20.30 när vi kom hem! Hugo ville "posa" med den fina rosetten innan vi somnade så då fick han ju det, men jag tror mest han ville skryta för Molle ;) 

Idag har vi varit ute i fin vädret och njutit i flera timmar! :) Till Molle och Hugos förtjusning kom deras favorit lek farbror hit och busade med dem en vända :) 
 Extra populär var Martin när han hade korv ;)


Efter flera timmar ute blir man lite trött och får ta sig en tupplur :) ♡