fredag 30 januari 2015

Längtar, Vill och symaskin !

Längtar tills på måndag när Kicksparken och tvillingkopplet kommer :) Då ska vi träna träna o träna :) har börja påminna pojkarna om höger o vänster och dom kan ju om dom vill ;)

I helgen är det polarhundsmästerskapen i Orsa och jag skulle så gärna vilja dit och kolla men tråkigt att åka själv! Så är det någon som vill med mig på söndag så hojta till :)

Dagen började med att Molle väckte mig genom att morra, resa ragg, backa in i väggen och kollade ut mot hallen, förstod inte vad det var och jag som är en sån fegis vägade inte gå och kolla, haha! Men när jag kom upp så såg jag att han kröp in mot badrummet, där husse hängt upp duschdrapperiet på ett annat vis än vanligt så det måste varit det som va farligt ;)
sen gick vi ut på gården och busade en vända :)

Efter det så såg jag och pojkarna på draghunds SM och vart taggade på att träna mer, iaf jag då :p 

På kvällskvisten har jag knåpat ihop ett halsband åt "Jack the halsbands riper" ;) som träning inför att sy Molles sele :) Gick ganska bra faktiskt, vart bara osams med symaskinen 1 gång, haha! 
Här är resultatet :) hoppas Jack blir nöjd :p 

Nej, nu ska jag ut på kvällskiss med hundarna! Ha det gött :)

måndag 26 januari 2015

Drag :)

Oj, nu va det ett tag sedan jag skrev! Men passade på att umgås med sambon och långöronen när han varit hemma och varit sjuk/haft ont!

Jag blir bara mer och mer sugen på drag, det ser så roligt ut och hundarna älskar det! Läser bloggar och ser på youtube klipp :)
så igår bestämde jag mig för att hundarna skulle få prova dra mig på sparken, tänkte givetvis hjälpa till att sparka, så imorse så fixade jag iordning sparken med linor medans pojkarna lekte på gården och sen satt jag på pojkarn deras selen sen bar vi iväg, det va lite latjolajban ibland när det va spännande kissfläckar, lite trassel med linorna och så fick ju Hugo lov att tjuvnypa Molle ibland men det gick väldigt bra stundvis och jag kan säg att jag hann inte hjälpa till att sparka, gick riktigt fort ibland :p ((kanske inte husky fort men fort för mig, haha!)) Dom va så duktiga och det va riktigt roligt!

Här kommer ett litet filmklipp från när vi va ut :) skulle ju vara lite roligare om sparken va helare och inte så ranglig ;)

La ut filmklippet på ESS fb sida och draghundsfolk och hundmänniskors fb sida och fick väldigt bra kritik och lite hjälp och tips, så det va väldigt roligt :) blev riktigt sugen på att köpa en släde eller kickspark så vi får se hur det blir :p haha!

Efter det for jag upp på byn och köpte lite material till dragselen jag ska sy så nu vill jag bara börja ;)

Hade inte tänkt åka på någon mer utställning förens i slutet av mars men Eva skrev o frågade om inte vi skulle dra till Gävle (14/2) på sista inoff valp utställningen för Hugo och Iris så då vart jag ju bra sugen, så det får bli så :p haha!

Nej, nu ska jag ut på kvällskiss med pojkarna sen försöka sova :) ha det gott! ♡

måndag 19 januari 2015

Klicker och balans träning !

Idag tog jag fram klickern och balans kuddarna, började med Molle som skulle få träna extra på ligg då han verkat ha "glömt bort" hur man ligger stilla längre än 1 sekund ;) och det gick jätte bra mixade med lite trix sen skulle han få försöka prova balans kuddarna, han stod stilla på dom i 2 sekunder iaf innan han började leka med dom..hmm! Haha! Knäppisen min!


Hugo körde jag sitt, ligg och stanna med sen balans kuddarna som va jätte roliga tyckte han och stod stolt på dem :) så imorgon tänkte jag försöka med alla 4:a få se hur det går :) 


Sen har vi mest myst med husse som inte är så rörlig ännu, kommer nog ha ont några dagar till! Hundarna tycker det är bra att han är hemma och myser med dom iaf, dom är så snälla och försiktiga på honom, som om dom vet att han har ont!

Nyss har vi ätit "pulld pork" eller vad det nu heter, väldigt mört griskött, bland det godaste jag ätit!!! :) så nu ligger vi däckade i soffan!

Ha en trevlig kväll :) 

lördag 17 januari 2015

HP, BIR & BIG 3 :)

Dagen började ju inte direkt nå vidare då väckarklockan inte ringde utan Emily ringde och väckte mig och sa hon stod på gården :p Tur jag packat och fixat det mesta igår så det va bara att borsta tänderna och slänga på mig kläder samtidigt som jag borstade Hugo och drog på honom täcket ;)
på 10 min va jag klar och vi for till Malung!

Tyvärr var våra ringar i olika rum så vi fick sitta själva men som tur va kom Anna och gjorde mig och Hugo sällskap och fotade oss när vi va inne i ringen! Eftersom jag va så stressad efter försovningen så va all nervositet borta så det va ju bra :D
Väl inne i ringen så skötte sig Hugo som en gud, såå duktig min lilla groda!♡ Bara 2 studs till skillnad från i Mora där han studsade sig fram 2 varv i ringen :p
Vi fick HP och blev BIR, nyfiken vart jag på kritiken då jag hörde domaren sa mycket bra :) sen vart det lite väntan innan BIG finalen, där slutade vi som 3:a av 8st hundar, såå nöjd och stolt matte :D kritiken var oxå lovande :)
"Maskulin hane av utmärkt storlek. Korrekt bett, vackra ögon. Utmärkt öronsättning. Väl tillbakalagd skuldra, utmärkt överarms vinkel, stark rygg. Utmärkt kors och knävinkel. Låg fin has. Bra välvd bröstkorg, lite tunn i nedredelen. Utmärkt längd på bröstbenet. Tåar ut lite i stående. Helt okej tassar. Utmärkt benstomme. Väldigt vacker päls. Rör sig trevligt. Bär svansen perfekt. Trevligt temperament!"

Tack igen Anna för korten :)

När jag o Hugo var påväg ur ringen kommer den en kvinna fram till oss och gratulerar oss och säger att Hugo va riktigt snygg och frågade vart han kom ifrån :) Och när vi kom hem skrev Annika och grattade och att hon sett oss och vi va fina tillsammans :)
sånt värmer ett matte hjärta :)

Och för att vi och hundarna inte skulle bli avundsjuka på varandra i bilen hem så slog Emily och Zaga oxå till med HP,BIR och BIG 3 ;) haha!
Migränen slog till i bilen hem plus att jag va jätte trött så jag och hundarna sov i 2 timmar när jag kom hem, riktigt skönt :)

Sen hände det en mindre rolig sak och jag är verkligen glad för att det gick så bra som det gjorde, Älskar dig Linus ♡

Väldigt nöjd med dagen :)
 Nu ligger jag och lyssnar på när mina 3 älsklingar snarkar brevid mig! Blir nog en tidig kväll för mig med känns det som :)

God natt :)

torsdag 15 januari 2015

Mycket roligt sen sist! :)

Pojkarna har fått dragit 2 gånger den här veckan och troligtvis ska vi ut imorgon igen :) Få se vad det blir för väder!
Så roligt att se när dom samarbetar så bra :)

Igår fyllde världens Bästa mamma 50år så vi hade lunch date hemma där mellan lektionerna i skolan, lyxade till det med herbalife shake och varsinn banan, haha! Sen i skolan fick jag lära mig att ta venprov, lite rädd för nålarna men så länge ingen sticker mig går det bra ;) haha! Efter det for jag till sjukgymnasten som resulterade i väldig träningsvärk idag, haha! Det har då gått frammåt tyckte hon, så det lät ju bra :)

Idag fick pojkarna dra tillsammans sen fick jag håret färgat och klippt av bästa Lisa ♡ sen åkte vi till mamma och firade henne! :)

Nu på kvällskvisten fick jag en väldigt trevlig nyhet, jag är invald i springerklubben gävle/dalas styrelsen :) ska bli väldigt roligt och intressant! :)

Funderar på om jag ska prova sy en WP sele imorgon, få se om jag kommer ihåg hur symaskinen fungerar ;) haha! Sen blir det att träna lite utställning med Hugo så vi är redo tills Lördagens utställning :)

Puss å hej

tisdag 13 januari 2015

Snömonster!

Pojkarna njuter i fulla drag nu när dom får springa i snön och busa o bygga muskler :) vi har varit ute i flera timmar dom senaste dagarna! Molle gräver och söker i snödrivorna och Hugo springer med sina pinnar och försöker att få igång oss alla att jaga honom :p 
Idag vart det tösnö så pojkarn hade stora snöklumpar i underrede, inge roligt tyckte Hugo, inte matte heller för nu är det blött överallt i huset! 

Vi började dagen med en halvtimmes bus ute i snön sedan fick pojkarna dra crossdäcket i olika snöhöjder och olika tempo i 1km var (matte har noll kondition så när vi kom tillbaka hem så svartnade det framför ögonen, haha!) Och efter det vart det bus ute i en halvtimme till och dom fick arbeta för maten i snön! :) 

Nöjd matte men hundarna ville ha mer ;) haha! Så vi gick in och körde lite klickerträning sen ut igen och busade i en halvtimme, nu äntligen sover pojkarna och jag ska laga mat! :) 



lördag 10 januari 2015

Snö!

Igår for jag o Hugo mot Sifferbo för trimmning inför nästa helg! Först svängde vi förbi i Snöbyn och hälsade på Sofia och hennes huskeys! :)

Hugo tyckte synd om sig själv som vart trimmad och satt längst ut på trimbordet i hopp om att "ramla" ner ;) Men fin vart han iaf! Eva hon kan hon :) efter det vart det korttagning och bus med Mamma Gloria och syster Iris :)
Gloria, Hugo o Iris :)  

Hugo och Iris :)
Fina syster Iris ♡
Så här fin vart Hugo ♡ 

Efter bus och utställnings"pose" så fick jag gofika och vi satt och pratade :) Alltid lika trevligt att vara hos Eva! :) 

Idag har det kommit mycket snö vilket uppskattades av pojkarna som rullar fram och springer så snön yr :) Hugo har även klättrat i träd, haha! 
Imorgon blir det delad tur på jobbet och kalas för svärmormor som fyller år! Kom på att jag även haft körkort i 4år imorgon :D 

Nej, nu ska jag fortsätta kolla på den här jääättttte spännande hockeyn ;) 


torsdag 8 januari 2015

6 månader ♡

Ett halvår med denna goa pojke som vuxit upp till en riktig skönhet :) ♡
Kommer ihåg så väl när vi va och hämtade dig, känns som igår! Eva släpper ut 4 valpar som springer runt och tokar, såg ut som om det va minst 8-10st sen frågar hon om jag känner igen vem som va Hugo, haha! Tyckte mest det va hundar överallt men jag hittade "Ison" till slut :) ♡

Sån skillnad det är på pojkarna fast det är samma ras, Molle en riktig arbetsmaskin som gör vad som helst för att arbeta och utställning är tråkigt :p Och så Hugo, världens charmtroll som helst myser, pussas och flummar runt! xD men har stora förhoppningar på honom i vänstervarvet :) Underbara pojkar ♡

Igår va vi till ridhuset och tränade Rally, platsliggning och utställning! Molle var väldigt duktig stundvis och resterande va det mest leka och lukta som gällde! Tror nästan Molle glömt hur man ligger, eller så va Elton väldigt inbjudande :p haha! Hugo fick prova en liten rally bana men va mest intresserad av köttbullarna jag hade i handen och att studsa fram :p efter det så kollade Madde och Lena honom i munnen och klämde och kännde lite på honom, så duktig så :) så provade vi lite olika springstilar för att han inte ska studsa eller dra sig fram i ringen och jag TROR jag kommit på hur vi ska göra ;)

Idag ska jag klippa Molle tänkte jag och imorgon ska vi till Sifferbo och trimma Hugo inför nästa helg :)

Ha det bäst!

onsdag 7 januari 2015

Molle 3år ♡


Idag blir våran äldsta pojke hela 3år ♡ Backa tinkerbell Kalvin Kline "Molle"! 
Tänk vad tiden går fort, jag tyckte det va aldelles nyss jag satt och va nervös för att ringa Elvy och när vi svängde in på gården hos dem och skulle hälsa på första gången! ♡

Så mycket glädje du skänkt oss och du va så duktig som valp, inget sönderbitet och väldigt lätt lärd!! Det enda som har varit lite jobbigt är att du haft svårt att slappna av men det fixade ju Hugo när han flyttade hit, då vart du vuxen och lugnare :) våran lilla farbror ♡  

Och genom dig har vi fått många nya vänner och kommit in i den fantastiska springer (hund) världen! Jag har även fått lära mig mer om mig själv och roliga träningsformer! ♡ 

Hoppas på mååånga fina år tillsammans med dig och Hugo, ni gör livet såååå värt att leva och ni är väldens goaste pojkar och bästa kompisar! ♡ 

Stort Grattis min älskade pojke, vi firar din dag med ett rallylydnadspass (mycket köttbullar) och till kvällsmat blir det en halv tjäder! 
Älskar dig! ♡

söndag 4 januari 2015

Skolios, spel, middag, musik

I fredags morse var jag till sjukgymnasten och fick göra flera olika tester och då fick jag reda på lite mer om varför jag har ont i ryggen, jag har lätt skolios, alltså sne ryggrad (övre delen) plus att bysten är för tunga och eftersom jag gått och haft ont så länge har musklerna i nacken, axlarna och överarmen på höger sida blivit svaga! Så nu har jag fått ett träningsschema för att stärka upp musklerna i axlar, nacke och rygg sen som jag redan visste ska jag gå ner i vikt så att jag får en bröstförminskning så jag ska även få hjälp med vikten! Så nu känns det som om jag är på rätt väg för att bli av med smärtan i ryggen :) skönt!

På kvällen for vi till svågern och bästis och spelade spel och drack gott, lite träning vart det då jag fick som uppgift på spelet att jag skulle stå i "jägarställningen" i 1 minut, klarade dock bara 50 sekunder men det kändes bra i låren ändå kan jag säga, haha! Sen vart det lite dans oxå, riktigt rolig kväll :) Promenad hem så jag fick prova nya pannlampan som va jätte bra :)

På lördagen gjorde vi inte många knop, va iväg och kollade på Frölunda-Leksand sen hem till soffan och pojkarna igen :p

Idag va mamma hit och åt med oss, roligt att få rå om henne lite :) nu ligger vi i soffan och kollar på "så ska det låta" och äter ost o kex! Har båda hundarna i knät :p

Hugo har spanat in Arlo när han har tränat "plattskalle" och provade det ikväll ;) egentligen så va han nog bara tarv, haha!

Få se om vi orkar vara vakna och kolla på junior pojkarna när dom spelar semi final :p 
Puss o hej !

torsdag 1 januari 2015

Första Januari

Här kommer en lite sen nyårs hälsning ifrån mig och långöronen :) vi försökte ta en "familje bild" men gick inge vidare när varken kameran eller hundarna ville samarbeta ;) inte lätt alla gånger! 

Stackars pojkarna är rastlösa nu när det varit så kallt och sen vart det blött och geggigt, matte har jobbat och pluggat och husse har haft fullt upp med att fixa hemma! Vi vill ha 5-6 minus grader och 2-3dm snö! Helst sommar om man ska få klaga lite mer ;) haha! 

Nyårsafton vart lugn och mysig! På dagen va Linus och fiskade och jag va och fira mini jul med bästis, Linus faster, platssvärmor och hennes dotter :) det har blivit en tradition för oss att fira mini julafton då våra karlar inte är så intresserade av julklappar och att ge julklappar som vi småbarn är ;) haha! Vi grillar korv, fikar och har julklappsutdelning i en slogbod med en mysig brasa!  
Sen vart det bus med hundarna på gården och efter det så vart vi liggandes i soffan i långkarlsonger och halvsov alla fyra! Runt 19 tiden kom vi äntligen in i duschen och sedan försökte vi ta fina kort som jag beskrev i början men vi lessnade och såg på grevinnan och betjänten istället :p 
Lite senare tog vi första åkturen med skotern till svärmor och sa hej och sedan hem till pojkarna så dom slapp vara själva på 12 slaget med alla raketer! Hugos första raketupplevelse och han och Molle satt i sängen och kollade ut igenom fönstret på färgerna som kom upp på himlen! Sååå stolt och glad att dom inte är brydda när det skjuts raketer, åskar eller när man skjuter med bössan! :) 

Idag vart det kvällsjobb för mig och Linus va och fiskade och busade med pojkarna! Avslutade kvällen med nya Beck och sedan Ironman! 
Nej, nu lär jag sova om jag ska upp till sjukgymnasten imorgon! 
Tjoflöjt!